How to Cook Yummy Bugnes

Bugnes. French bugnes varieties include crunchy bugnes and soft bugnes. The crunchy variety, known as bugnes lyonnaises ("Lyon bugnes"), are cooked in very hot oil with the dough spread out thinly and knotted once or twice. The soft variety, sometimes known as "pillows", are made with a thicker dough, which is rarely knotted.

Bugnes If you are making a lot of them, the best way to drain them is. Bugnes are a doughnut-like pastry sprinkled with icing sugar that hail from Lyon. A tradition that I never forget. making bugnes! You can have Bugnes using 6 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Bugnes

  1. It's 500 g of farine.
  2. It's 4 of oeufs.
  3. Prepare 160 g of sucre semoule.
  4. It's 160 g of beurre.
  5. Prepare 1 of cube de levure boulanger.
  6. You need of Huile pour faire frire vos bugnes.

I have loved them since I was a kid. My mother's bugnes (and now mine) have a little bit of lemon for a unique taste. Sprinkle with icing sugar before serving. Bugnes are originally a culinary specialty of the Duchy of Savoie, which eventually extended to the center of France (found mainly in the area including Lyon, Rhône valley, Saint-Etienne and Franche-Comté).

Bugnes step by step

  1. Faire fondre le beurre tout doucement.
  2. Délayer la levure dans le beurre fondu.
  3. Versez la farine dans un saladier avec le sucre, mélangez. Ajoutez les oeufs à ce mélange..
  4. Incorporer à ce mélange le beurre avec la levure. Faire une boule que vous malaxez. Si besoin (si ça colle trop) ajoutez de la farine..
  5. Laissez reposer une nuit à température ambiante. Le lendemain matin, divisez la pâte en deux. Étendre la première partie avec un rouleau à pâtisserie. Découpez en bande d'environ 4 cm sur 7. Faire une fente au milieu de cette bande et tourner cette bande pour la façonner..
  6. Faire revenir les bandes dans de l'huile chaude dans une poêle type wok (environ 170° : technique déposer une miette de pain cela doit faire des petites bulles tout autour). Faire dorer de chaque côté quelques minutes. Déposez sur un papier absorbant pour absorber l'excédent d'huile..

How to say Bugnes in French? Bugnes are a doughnut-like pastry sprinkled with icing sugar which hail from Lyon. A tradition that I never forget. making Bugnes! I have loved them since I was a kid. My mother's Bugnes (and now mine) have a little bit of lemon for a unique taste!

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