Recipe: Perfect Vin chaud

Vin chaud. Vin chaud is the French term for a fragrant and spiced mulled wine drink, similar to Swedish glögg Vin chaud is a great addition to a winter cocktail party menu or any gathering when it's cold and. Ajouter à mes carnets. la recette Vin chaud aux épices (Alsace). Vin chaud is a warm, mulled wine cocktail that is a staple at Christmas markets all over France.

Le vin chaud est une boisson composée de vin généralement rouge (mais parfois blanc) et d'épices et consommée principalement en hiver, et sucré au miel ou autre produit doux. Vin chaud — Le vin chaud est un vin rouge mélangé à des épices tels que la cannelle, la badiane et les clous de girofle. On y rajoute de l orange et du citron; le tout est mis à macérer puis chauffé. You can have Vin chaud using 9 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Vin chaud

  1. It's 75 Cl of d’un bon vin rouge de table pas trop tanique.
  2. It's 20 cl of vin blanc.
  3. It's 20 of a 30 cl d’eau.
  4. You need 2 of clous de girofle.
  5. Prepare 2 of oranges.
  6. You need 1 of citron.
  7. Prepare of Étoile de badiane.
  8. It's 2 of bâtons de cannelle.
  9. It's 80 of a 120g de sucre.

Here's a little video I made while on winter holidays with my family in the Alps. Hope you enjoy the it and try out the recipe! Try this easy recipe for vin chaud, the great classic French winter warmer. When the thermometer drops, the French gather inside cafés, or go for a stroll along a cheerful marché de Noël sipping a.

Vin chaud instructions

  1. Dans une grande casserole, déposer tous les ingrédients sauf le sucre : vin rouge, 1 orange presse, un peu de zeste, la 2e Orange coupée en morceau, le jus du citron, vin blanc, cannelle, etc....
  2. Faire chauffer jusqu’à frémissement.
  3. Continuer à petit feu après avoir sucrer.
  4. Laisser chauffer 20 min.

Avec les premiers frimas de l'hiver, j'avoue avoir un faible pour le vin chaud. J'adore le parfum qu'il dégage dans toute la maison. Vin chaud pour hiver froid ! Vin chaud synonyms, Vin chaud pronunciation, Vin chaud translation, English dictionary definition of Vin chaud. From French vin ("wine") + chaud ("hot"). vin chaud (countable and uncountable, plural vins chauds).

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