Recipe: Yummy Moussaka

Moussaka. Moussaka is to the Greek what Lasagna is to Italians. A rich tomato meat sauce layered with I have visions of Greek Mamas having heated debates about what makes a great moussaka, arguing over. Learn How to make Traditional Greek Moussaka.

Moussaka Greek Moussaka recipe - A delicious taste of Greece. To prepare a traditional Greek Moussaka recipe, luscious layers of juicy beef mince (or lamb) are cooked in a tomato based sauce, layered with. This moussaka provides a wonderful meal for a family occasion and is made with the traditional lamb mince. You can have Moussaka using 13 ingredients and 7 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Moussaka

  1. Prepare 3 of grosses Aubergines.
  2. It's 500 g of Steak haché.
  3. It's 2 of tomates.
  4. You need 200 ml of sauce à base de tomates.
  5. Prepare 1 of blanc d’œuf.
  6. Prepare of Sauce béchamel.
  7. You need of Huile d’olive.
  8. You need of Origan.
  9. You need of Fromage râpé.
  10. Prepare of Chapelure.
  11. You need of Beurre.
  12. It's of Gros sel.
  13. You need of Poivre.

A good moussaka—a baked casserole of eggplant, zucchini, tomatoes, and minced lamb or beef under a lush layer of béchamel sauce—is one of the most fabulous things you can. This moussaka is mostly authentic with a couple of twists for added flavor. Many very traditional versions of moussaka use a layer of potatoes. Most modern versions do not which is a shame.

Moussaka step by step

  1. Découper les aubergines en tranches d’un cm d’épaisseur. Mélanger dans un saladier avec du gros sel pour les dégorger et laisser reposer une heure..
  2. Rincer les aubergines à l’eau et les essorer. Badigeonner les tranches de blanc d’œuf..
  3. Sur une poêle chaude faire revenir chaque tranche d’aubergine dans de l’huile d’olive pour bien les dorer. Laisser reposer sur du sopalin pour absorber l’excédent d’huile..
  4. Dans une poêle faire revenir la viande hachée avec un peu d’huile d’olive. Quand la viande commence à cuire rajouter les tomates coupées en petits morceaux ainsi que la sauce à base de tomate. Laisser mijoter une dizaine de minutes à feu très doux. Saler, poivrer et rajouter de l’origan..
  5. Beurrer le plat et saupoudrer de chapelure le fond. Verser ensuite le mélange viande / tomate puis recouvrir d’une couche d’aubergines. Recommencer pour terminer sur une couche d’aubergines..
  6. Verser la sauce béchamel sur les aubergines puis le fromage râpé..
  7. Préchauffer le four à 180 degrés. Une fois le four chaud, mettre le plat au four à 180 pendant 10 minutes puis baisser à 150 pendant 20 minutes. Passer ensuite au grill pour gratiner le fromage 5 minutes..

Moussaka is the iconic hearty Greek dish composed of layers of eggplants, saucy ground meat and Moussaka is an eggplant-and/or potato-based casserole dish, that traditionally also includes ground. An authentic, delicious recipe for Eggplant Moussaka- perfect for entertaining or serving at a special gathering. Moussaka by Greek chef Akis Petretzikis! It is usually followed when someone is allergic to nuts. Moussaka, undoubtedly one of the most well known classic Greek recipes, is My Greek moussaka is aubergine based, and one which I make with a yogurt based topping for a slightly lighter Moussaka.

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